Monday, July 19, 2010

New advisor - Part II

Thanks to all yg memberikan nasihat dan pandangan regarding my previous entry. Entahlah... xtau nk explain camne. Macam2 lah kan. Tak apalah, nk wat camne kan. Okeylah, juz nk jawab balik comment2 yg ditinggalkan.

Emiko
Even aku practical tapi aku masih terikat dengan company's rules and policy. Aku pun dilayan sama seperti staff2 yg lain juga. Apa yg staff lain dapat aku pun dapat. Aku juga terima OT, kena datang kerja ari Sabtu kalau perlu, balik lewat malam, dihantar juga pergi training, wajib sertai aktiviti syarikat dan lain2 yg patut aku kena patuhi. Company tu pun xlah kejam sangat. Mereka faham aku practical tp kalo selalu sangat minta cuti, last week cuti then minggu nie pun nk cuti susahlah kan. Kata practical. Kalo practical kenalah praktikkan betul2. Kalo asyik cuti je alamatnya sampai bila aku nk praktikkan apa yg dah aku belajar.

Kak An
Actually Aidah dh call koordinator program tu. Kata die advisor tak boleh nk request. Macam bias pun ade gak sbb de student yg request advisor dan ternyata nasib diorang baik diorang dapat advisor yg diorang minta. Nie bukan gosip tapi lecturer yg telah 'direquest' tu yg beritahu sendiri. So nk tak nak terpaksa terima ajalah.

Dayah
Masa interview dulu kite dh bitau tentang perkara nie. Time tu Assistant Manager (AM) tu dh tanya macam2 perkara. Dia bukan tak benarkan tapi tak galakkan. Dan kite pun kena ikut polisi kalo nk apply cuti kenalah isi borang juga.

And for your information, kite sepatutnya kena jumpa advisor ari Jumaat lepas tp AM tak benarkan. Katanya, "Awak baru cuti minggu lepas. If possible, let have a gap for one or two weeks. Why not you see your lecturer next Friday?" Hurm.. bila die dh cakap camtu nk tak nak terpaksalah call semula advisor minta tukar date. Dan advisor tu pula minta hari Selasa. Bukan kat kampus bandar tapi kena pergi kampus Alor Gajah. Nasib baik AM tu benarkan bercuti ari Selasa nie walaupun gaya suara die cam tak berapa nk suka je.

2 comments:

Emiko said...

hurm....mmg kesian kat ko...kan bagus kalo ko leh dapat advisor yg dipilih..senang skit nk deal...but, take it easy beb...sume ni dugaan....sabar je...manela taw ko dpt dekan lg utk praktikal ni....amiiinn...

Nur Hidayah said...

ala ciaanye kak aida..
xpe sy rase akak ade peluang tu nk di ambil bekerja kat c2.. dats why die wat cm tu.. ikot je la kk