Monday, August 16, 2010

Monday's story mori...

Arini rasa penat yg teramat sangat. Bukan penat sbb berpuasa tp penat sbb tahan mengantuk. Gila punya ngantuk dah. Padahal malam tadi aku tido awal. Pagi tadi kuar umah lepas sahur, kul 5:45. Almaklumlah skrg working hours dh berubah so jadual balik KL pun kenalah ubah. Dahtu masa dlm bas mata nie bukannya boleh lelap pun. Elok dah masuk Sungai Besi barulah aku tertido.

Sampai CM kul 7:20++. Okey, still masih awal lagi. Bukan jauh pun dari CM ke Ampang Park. Tapi bila aku naik je eskalator tu, orang dh ramai beratur. Ramainya orang bukan seperti selalu. Pastu de pengumuman dibuat. Lor... train delay lagi. Aku rasa utk bulan nie saja dah 3 kali kot train delay. Every month de je train yg delay. Makin teruk kot rasanya sekarang LRT nie. Dan akibatnya aku smpai opis lewat satu minit. Satu minit tu amat berharga bagi aku tau. Wawaaa.... rekod aku dah tak cantik! Tolong!!!!!...

Utk arinie macam2 berita yg aku terima. Tapi de yg aku takleh nk reveal kat sini. Private and Confidential. Wah, skrg nie ape2 sket sumenya P&C... Huhu... Okeylah, juz a few things yg aku boleh kongsikan bersama.

First, confirm company tempat aku praktikal akan berpindah tempat. Dan yg paling aku risau adalah company tu pindah time aku masih praktikal. Jadinya macam mane aku nk pergi keje nanti sbb opis baru tu xde public transport. Tak tau camne nk gi keje nanti. Second, dapat satu panggilan. Dan ini merupakan kali kedua aku menolak rezeki itu begitu saja. Rasa ralat plak bila aku lepaskan peluang tu. Agak2nya ada tak peluang aku untuk kali ketiga???....

Third, utk raya nanti aku tak diberi cuti. Sedeynye... tapi xlah sedih sgt pon. Cume bile mengenangkan akan sunyi sepi opis tu nnti tu yg rasa xsyok tu. Almaklumlah level tempat aku tu kebanyakkan Muslim compare level lain yg majoritynya non-Muslim. Tu yg terasa sangat tu... Ceh... belum tiba masanya lagi dah tau camne rasanyakan. Dan aku mungkin akan tinggal keseorangan dirumah sewa yg indah permai nie memandangkan housemate aku sumenya mula bercuti pada hari Selasa sedangkan aku hari Khamis masih perlu bekerja. Yg paling aku sedihkan... dhlah aku xde cuti... boleh lak Admin Coordinator tu teranta email pada aku utk apply cuti sebelum 19hb. Padahal nama aku tak tercalon pun dalam senarai tu. Sob sob sob.... aku dpt bayangkan malam raya tu aku masih berada di pejabat. Opss.. bukan! Di atas jalan raya yg penuh dengan kesesakan. Then, siapa yg akan menganyam ketupat nanti???

[p/s: pose lom smpai seminggu dah sibuk nk pk pasal raya kan.. xpelah, bak kata boss aku planning tu penting.. hehe...]

4 comments:

xhn said...

alalalaaa cedihnyerrr :(
ha aa kan..sape nk anyam ketupat nnt?hemm anyam siap2 kat opis laa..kata xde org kn.smpai umah terus rebusssss ;p

ehh pe benda yg diralatkn tu?apesal x grab je?

aIDA sULAIMAN said...

ne leh cite kat sini. tu sume sulit & persendirian. huhu.. nnti de masa kite chat byk2 okey...

Nur Hidayah said...

ape die aida.. nak tau jugak..pliss.
aida, org x best la pektikal kt cini.. hmmmmmmmp

aIDA sULAIMAN said...

Alamak dayah... xleh nk cite kat sini. Nanti orang len tau. Bile kite jmpe nnti kite talk2 ye. By da way, np tak best kat sana? Kite satu bapak ape... under company yg sama cume mak je lain. huhu...