Tuesday, April 13, 2010

Which one is better?

Seronok je rasa arini tak pergi class tp at the same time rasa bosan gak. Esok de test then Jumaat pun de test lagi. Tp dengar cite ari Jumaat lecturer sume de meeting akademik kat Lendu. So, camne dgn test kami???.... Kalo takde ape2 leh balik awal, huhu.... Seronoknye dh nk abis blajar. Pasni selamat tinggallah bandaraya Melaka. Aku akan ke negeri lain pula utk menjalani latihan practical.

Sebut pasal practical nie satu lagi masalah buat aku. Last week Prasarana de call tp aku tak angkat. So die call umah cakap dengan ayah. Then ayah terus call aku kata Prasaran offer tempat practical. Aisehmen, lambat sangatlah offernye. Tadi aku check email de gak offer letter dari Prasarana. So skrg aku dh berbelah bagi. Tak tau yang mane satu aku nk. Ranhill aku dh terima tp bila Prasarana offer tempat aku dh jadi rambang mata. Camne nie ek??.. Bak kata Kyra pilih je la dua2. Pagi kat Ranhill petang kat Prasarana. Owh... alangkah bagusnya kalo boleh buat begitu.

Kalo ikut benefit, dua2 company akan tempatkan aku kat bahagian HR. Kalo ikut kemudahan, dua2 company terletak berhadapan stesen LRT. Tapi kalo ikut allowance, Prasarana offer lagi tinggi. Dan secara kebetulan orang yang offer tempat nie nama mereka sama cuma ejaan yang berbeza. Ranhill - Rosmayati, Prasarana - Rusmayati. Opps, sebelum tu Allianz pun de offer tempat tp aku dah reject awal2. Even aku suka keja kat Allianz tp at least aku nk cari pengalaman kat tempat baru.

Sekarang ni aku dh dalam dilema pula. Bila takde tempat susah, tp bile de byk tempat lagi susah nk wat pilihan. Apepun aku dh terima Ranhill. Rugila kot, bersusah payah aku attend interview die aritu takkan nk reject camtu je. Hopefully company yg aku pilih ni dpt berikan byk pendedahan kepada aku. Amin~

3 comments:

xy~han said...

wahh jd rebutan nmpk.
err prasarana pn ok gak..
dh la offer lg tinggi ;p
huhuuu saje je nk wat ko dlm dilema

aIDA sULAIMAN said...

ko saje je kan.. xpe, xkisah pun offer allowance tinggi2..yg penting dpt byk experience. bak kata lecturer aidah, dua2 okey tp better pegi ranhill sbb prasarana die more tu government. huhu...

xy~han said...

haaa bijak pn.
bertanya pd yg pakar :)