Tuesday, April 13, 2010

Pre Graduation Night

Arini sungguh penat skali. Malam tadi tido lambat sbb settlekan sume assignment. Alhamdulillah, sumenya telah aku siapkan malam tadi gak. BEL, Compensation + report utk Issues. Sangat penat dan letih. Untuk test Issues aku tak baca langsung semata2 nk siapkan sume assignment bagi semester yang terakhir ni.

So tadi abis je class terus rush gi CC sbb nk print segala bagai assignment tu. Ingatkan de gap 2 jam bolehlah belek2 notes Issues jap tp haram..... masa 2 jam tu byk dihabiskan di CC semata2. Tapi yg bestnya kat cc tadi jumpe Ecah. Dia mention madam tak masuk. Jadinya, open book test, leh discuss. Wah, leganya rasa. Thanks to PM Sha coz sangatlah sporting dlm hal2 camni. Huhu....

Abis je test dlm kul 4:30 terus balik rumah dan curi2 tido jap. Almaklumlah malam nk gi dinner. Pre-Graduation Night yg lebih pada Seminar Kecemerlangan Akademik, Etika & Protokol Pelajar Semester Akhir. Buat kat Dewan Seri Negeri Ayer Keroh memang nampak gah. Mana tak gah kalo dewan tu selalunya digunakan utk acara2 rasmi kerajaan negeri Melaka. First time masuk situ sesat gaklah kami sbb nk cari pintu masuk dewan.

Masa mula2 datang aku dah rasa ilang mood sket dgn PGN nie. Cam sedey jer rasa. Member2 aku pun sama gak. De lah something yg dh berlaku.... Tapi lama2 perasaan tu hilang camtu je. Mungkin sebab xnk spoilkan masa2 terakhir kami sebagai pelajar, tu yang masing2 bersemangat waja bila bab2 bergambar nie.

Bab makan susah nk explain. Cam biasa susah sbnrnya nk cari makan yg serasi dengan tekak kita. Walaupun style hidang tp still xmemuaskan. Makan je dh dekat kul 10 malam. Bak kata Datuk Pengarah Kampus, makan tu bukan agenda utama. Ish... mane leh camtu, orang sume dh lapar.

Secara overallnya aku rasa dinner HRS aritu lagi meriah kot. Iyalah, time tu suka hati kite nk buat apa. Pakai baju ape pun xkisah. Yang nie kena pakai baju kurung dan baju melayu lengkap bersamping bagi pelajar lagi. Dinner HRS aritu tak berapa nk ikut protokol sgt. Nie sumenya kena ikut etika. Dari segi pakaian smpailah ke sesi bergambar. Apepun okeylah kot, bile lg nk enjoy kan......

[p/s: sedey.... kali ni takde sorang pun group kami yg dapat lucky draw. 072 tak bertuah langsung!]


Yeay.. dok meja no dua puluh empat. 2410...



Inilah PM Shahariah yang paling sporting tu



Cuba teka yg mana satu lecturer kitorang, Miss Afzan...




With our new coordinator program, En. Rosmi




Siapakah yang paling serasi?

2 comments:

xy~han said...

heh tadek kaitan pun meja no 24 ngn 2410 tuh ;p

farah umaina said...

huhu..btul2..kali ni nyer dinner xbesh langsung taw.. pape je..tp mengenangkan yg ni adalah untuk kali terakhir kte bersama2 maka redah jela..T_T