Saturday, April 3, 2010

Sharpen your Knowledge Strive for your Success

Selepas berjumpa dengan angkasawan negara, Dr Faiz tahun lepas, kali nie aku berpeluang berjumpa dengan Dr Fazley pula. Dua Dr F yang aku jumpa. But still aku lebih admire pd Dr Faiz lagi. Hehehe.... Apapun, alhamdulillah.. tamatlah sudah seminar kami. Dr Fazley memang sporting giler. Actually slot die start kul 11 smpai 1. Then, oleh sebab tetamu VIP kami, Datuk Pengarah tiba agak lewat maka perjalanan majlis juga telah berubah. So, utk tidak membuang masanya, aku sarankan dia tiba lebih kurang jam 1130. Actually pukul 10 pagi lagi die dah sampai di Melaka. Tapi Dr. Fazley pergi minum dulu bersama crew2nya iaitu En. Farid, En. Jefry, En. Azizul.

Then, kul 11 aku call katanya on da way. Bangunan UiTM dah nampak tapi still tak jumpa2 jalan. Dan akhirnya, die pun tersesatlah sampai ke Jonker Walk. Time tu aku dh jadi serabut dah. Mana tak serabut kalo PM Sha asyik tanya bile Dr Fazley nk sampai sedangkan masa dh makin suntuk. Nasib baik abong ade. Abonglah yang pergi menjemput Dr. Fazley dengan naik motor honda die yg cantik tu. Dan tak boleh blah, ade ke abang cameraman tu soh aku ikut abong naik motor. Abang tu cakap, "pergilah ikut abong naik motor. Nanti sampai sana, mesti Dr Fazley ajak awak naik kereta sekali dengan dia." Pergh... tak kuasa aku!

Nasib baiklah selepas tu sumenya berjalan dengan lancar. Cuma adalah beberapa perkara yang aku tak berapa nk puas hati. Banyak sebenarnya tapi takpelah, benda pun dah berlalu kan. Selain Dr Fazley, aku salute gaklah kat Datuk Ameer Mydin yang sangat punctual orangnya dan tak berkira. Juga kepada yang lain2. Kat sini aku nk bagi credit pada:

Dr. Fazley - Thanks sbb sangat sporting utk mengorbankan sedikit masa bagi menyumbangkan sebuah lagu, Bila April + photography session. Especially time nk bergambar tu keadaan memang tidak terkawal. Walaupun ramai yang menyerbu dia, tapi die tetap layan dengan baik.

En. Ahmad - PA die yg masih dalam tanda tanya aku. Dari hari pertama aku berurusan dgn dia sampailah ke hari ni, macam2 persoalan yg timbul dlm kepala yg aku tak boleh nak luahkan disini. Walaupun aku tak pernah jumpa die tapi aku rasa die nie sorang yg sangat unik. Sebab apa aku kata dia unik?? Jeng... jeng... jeng!!!

Selain tu, die juga sgt committed dlm bekerja. Sebelum event start, dia de anta message ucapkan kata2 semangat dan good luck then pas abis event die tanya progress dan ucapkan terima kasih. Tersangatlah professional. Thanks to En. Ahmad kerana byk bersabar dengan aku especially bile time perubahan tarikh, khabar angin yg diterima dan macam2 lagi. Terima kasih atas segala2nya.

En. Farid - Seorang yg sangat peramah, bertolak ansur dan bersifat terbuka. Walaupun aku baru berurusan dengan dia tapi macam2 perkara yg kami boleh bualkan bersama. Mungkin sbb tarikh lahir kami cuma beza satu hari saja... huhu.....

Pakcik Library a.k.a cameraman - thanks sbb tanpa pakcik nie mungkin Dr Fazley & the crew akan sesat selama2nya. Sbb pakcik ni yg tolong terangkan pada En. Farid ttg jalan2 di sekitar Melaka nie bila kalanya Dr. Fazley sesat.

Paling penting, dah tentu2 lah pada sume committee members yg telah bertungkus lumus dlm menjayakan event kali ini juga kepada PM Shahariah. Thanks to all. Tak lupa juga kpd ad hoc marketing yg banyak membantu kami. Juga kepada yang terlibat secara langsung atau tidak langsung. Terima kasih banyak-banyak.

















3 comments:

Emiko said...

cantikknyerrr...i like....smart gitu...congratulations.....encem laki org sebelah ko tuh...hehehe...~

farah umaina said...

haha..kak aida naik motor ngan abong?? jeng..jeng..jeng..kontroversi sgt..nsb baik akak dpt berfikir dgn logik lg..ehehe..wah2..unik nmpk..mendalam makne tu..ehehe..xpe2..kte fhm..dr fazley ensem tp abg PA dato ameer pun ensem jgk..menyesal xpg anta gelas kat dia..huk2..anyway, kte nak ucapkan tahniah & terima kasih tuk akak coz berjaya m'arrangekan dr fazley tu tuk event kte dr awal smpai akhir..mmg worth it!! smlm tido smpai mimpi dr fazley taw..hek2..sgt dahsyat penangan nye..

xy~han said...

Bila April tu..xtahan betul! ;p