Monday, January 31, 2011

Keranamu mee bandung

Wah... bestnya cuti CNY kali nie. Sape2 yg dok KL confirmlah leh cuti lama, almaklumlah sbb de cuti hari wilayah. Tapi aku tak amik cuti pun. Pekerja contohlah katakan... pergh.. ayat tak bleh tahan!... Malam nie separuh rakan2 di RGS dah pegi bercuti kat Hadyai. Wow, seronok gile diorang gi sana. Actually ikut perancangan aku pun patutnya menjoinkan diri ke sana. Tapi atas sebab2 yang tertentu maka terpaksalah aku menarik diri saat2 akhir. Seronoknye dapat pegi sana. Pergi Hadyai pergi Krabi. Diorang nak wat scuba diving. Sangat jeles okey!

Tapi takpe, ada separuh lagi rakan2 RGS yang tak bercuti. So makanya secara tak langsung aku ikutlah mereka2 yang tak bercuti nie berjalan dalam Malaysia jer. Hari Sabtu petang aku keluar jenjalan sekitar KL bersama teman di RGS. Pastu, malamnye kami buat keje gile. Kalo dulu time study aku dgn Kyra wat keje gila berjalan dari Melaka - Bangi. Tapi kali nie, time keje aku dan rakan2 wat keje gile berjalan dari KL - Muar semata2 kerana mee bandung.



Mee bandung Muar yang sangat lazat. Kami dapat layanan 1st class dari tauke kedai.


Bayangkan kul 9 lebih kitorang bertolak dari KL then singgah di Melaka kejap. Lepas tu, kul 1 pagi kitorang smpai di Muar. Abis makan, dekat kul 2 terus gerak balik KL. Sampai KL dalam pukul 4 pagi. Lepas tu terus masuk opis baru. Rajin gilakan kami nie sume. Huhu... Dalam pukul 6 pagi kami breakfast kat Kampung Baru. Then, kul 7.30 barulah aku sampai Keramat dan terus zzzzzzz.....

Pukul 6 petang ari Ahad jalan2 lagi sekitar KL. Then, malam lepak kat tempat favorite kitorang, AU4 Keramat. Lepak2 sampailah kul 11 malam. Pastu cam biasa masuk opis jap. Ni aku baru je smpai umah nie terus update blog. Almaklumlah dh de PC baru. Huhu...

2 comments:

Nur Hidayah said...

aiii, gi muar x siggah umah pon kan..hehhe..btw, sonok tol dapt opismate suke jenjalan.. jeles u

aIDA sULAIMAN said...

hye dayah.. terkezut nt kalo kite singgah kang. dahlah ramai, larat ke nk layan. hehehe.. mmg best dpt opismate yg ske jenjalan. ikut jelah mne diorg pegi.. huhu.. by da way, bile nk update blog???.. skrg dok muar ke??