Tuesday, November 9, 2010

Hasta la Vista

Ada orang komen kata blog aku dh lama tak bergambar. Hurm.. aku pun perasan gak benda tu. Actually aku malas nk upload jer. Okeylah, utk kali nie meh tgk byk gmbr2 aku dan rakan2. Memang banyaklah n3 kali ni. Ambik ko~ Tapi cite nie dh basi sketlah (pinjam tajuk entry angah) sbb 2 minggu lepas punye cite. Cite apa? Meh tgk gambar kat bawah nie....

Hasta la vista bebeh!! Nama tak boleh blah kan... cam nama ala2 La Usurpadora gitu. Hehehe... Apakah benda alahya ini? Erm, actually ini adalah program akhir yang WAJIB student HR buat. Kalo tak attend program nie takleh grade. Iye ke? Ada gak student yg tak pergi. Kite tengok jelah nnti die grade ke tidak.

Oklah, berbalik pada cite tadi. Program nie lebih pada camping yang ala2 rilex gitu. Yg tu mmg betul sbbnya mmg aku betul2 rilex gile. Takde byk aktiviti, xmcm camping yg selalu aku pergi. Mmg tersangatlah santai. Tapi paling best dh tentulah bab makan. Sangat sedap okey. I like~


Tengoklah meja kami. Dahlah kami je yg dok meja paling panjang kat situ. Penuh dgn makanan lak tu. Takpe, yg penting aku punye makanan LICIN!!


Dah kenyang kita bergambar pula


Opps! Lupe lak nk mention katne kitorang ber-astala. Tada.....


Eagle Ranch Resort. Di mana lagi kalo tak Port Dickson pantai nan indah. Indah ker?? Aku sebenarnya tak gemar wat kat sini. Asyik2 kalo nk camping mst kat PD cam takde tempat lain. Masa awal sem dulu pun kat PD gak. Alamak bosanlah. Nak gak aku gi tempat jauh2 sket cam Terengganu ke, Perak ke, Johor ke takpun kat Melaka. Tapi iyelah kan. Sbb aku dok N9 aku jd bosan. Kalo org negeri lain diorang pun xnk wat kat negeri diorang gakkan. Tapi okeylah kat resort ni mmg sesuai utk wat xtviti camping atau training. Macam2 ada.

Yang kat bawah nie lak tempat kitorang tido. Ada dua cabin yg masing2 leh memuatkan seramai 20 orang. Kat sini decorationnya style cowboy. Sume tempat ada unsur2 cowboy. Bukan eagle okey walaupun namanya Eagle Ranch Resort. Masa nk check-in kat cabin nie group kami sume dalam dilema. Antara cabin dan go cart. Kenapa? Hanya kami saje yg tahu sebabnya. Hahaha.....

Kat sini jugalah tempat kami bergosip bersama Miss Afzan sampailah ke lewat malam



Pinky girls. Tapi aku tak se-pinky Kyra dari tudung, baju, kasut, beg..... hahahaha, jangan marah dear~


Aku dan Kyra adalah orang pertama yg tiba di sini. Almaklumlah kami dok Seremban so pegi sendiri. Yang lain2 berkumpul kat kampus, gerak dari Melaka dengan bas. Dekat sejam kami menunggu diorang.

Bila diorang sampai je, game pertama kami adalah Treasure Hunt. Aku ingat TH nie masuk utan ke, daki bukit ke tapi rupa2nye cari harta karun atau cari benda tersembunyi. Yang ala2 amazing race tu tapi taklah mencabar mana sbb dlm resort tu je. Tak mencabar pun mencungap gaklah aku time tu. Paling penting, kami dapat nombor 1 tau utk game nie. Cam tak caya lak sbb kami adalah group yg ala2 nk akhir dapat cari. Mungkin sbb banyak betul kot sbb tulah leh menang.


Inilah group aku yg menang tu. Alamak, tak cukup lagi 2 oranglah!


Bergambar lagi...


Peace no war



Trend gambar sekarang.... lompat si katak lompat


Then, malam tu de malam kebudayaan. Tapi xde pun apa2 yg menunjukkan ciri2 kebudayaan. Yang ada pun budaya makan-sampai-tak-hengat-dunia. Mana tak.... macam2 makanan yg dihidangkan, sedap2 lak tu (kecuali spagethi) sampaikan ada yg amik makanan sampai orang len tak dapat rasa. Favorite aku malam tu adalah kambing panggang. Marvellous! Selain makan2, adalah ucapan dari rakan2 yg terpilih ttg pengalaman diorang praktikal dengan pengalaman semasa viva. Dan of courselah ada sesi karaoke. Hampir2 saja group kami nk nyanyi kat atas pentas tapi lagu pula xde yg sesuai.



Paling penting tak ade pun sesi bacaan surat wasiat yang dimomok2 kan oleh En. Helmy sebelum nie. Iyelah, kalau ada dah tentu surat wasiat kami bertujuh yg dibaca. Mana taknya wasiat tu ditulis masa zaman kami muda2 dulu. Time bercamping kat PD bersama senior2 kami. Time tu hanya kami bertujuh je yg pergi utk badge kitorang. Jadinya, kalaulah ada sesi bacaan surat wasiat, CONFIRM wasiat kami yang tersangatlah entah hape-hape tu yg akan dibaca.


Sebagai tanda kenang-kenangan, kami dapatlah jam loceng sorang satu

Hari kedua ada 2 games sahaja. Alah, macamlah ari pertama tu banyak game. Tapi sebelum main tu kena breakfast dlu. Jangan tak tau, kamilah group pertama yang pergi breakfast. Sangat seronok dapat amik macam2 makanan tanpa perlu berebut2. Then, abis je breakfast terus bersenam. Mana taknye, sambil tunggu group lain bersarapan kitorang dok sibuk buat aktiviti bebas. Main galah panjang, bola beracun, bola tampar... sumenya nk main.

Jom kite main~

Sekarang nak cite pasal management game dulu. Game ini byk mengajar ttg erti sabar, fokus, bekerjasama dan akal. Camne nk bawa bola pingpong then tuang dlm cawan dengan hanya menggunakan tali mengikut peraturan yang ditetapkan. Paling membanggakan, kami adalah kumpulan pertama yang berjaya dlm games ini dengan 2 kali cubaan. Kali ke-3 kami berjaya. Wah, sangat gembira time tu! Tapi sayang games ini tak termasuk dlm senarai game yg dipertandingkan. Alasannya susah nk dikira. Entah ape2 ntah.

Our group yg sentiasa relax and cool


Saat2 kemenangan menjadi milik kami.


"Kami tak hot tapi kami brilliant".... Ho ho ho liau~


Berkongsi kegembiraan bersama group B. Yang penting dorm kami memang HEBAT!!!


Apalagi...... lompatlah!


Hepinya bila berjaya

Okey, satu lagi aktiviti. Roop course. Tapi sebelum tu, jom kite warm-up dulu.

Cuba teka aku kat mane?


Kenapa kena warm-up ek. Cuba tengok gambar kat bawah nie...


Takut tak? Ada banyak tali kan. Sumenya tinggi2. Tapi kami taklah buat sumenya. Cuma satu je. Tapi satu tu pun dah rasa takut. Alah, tak takut pun sebenarnya tapi biasalah mula2 mmg nervous. Yang penting time aku buat nie, aku tiba2 teringat kat TARA. Agaknye camnilah perasaan diorang kan bila berdepan dgn ketinggian. Paling sukar bagi aku bila nk panjat naik atas. Aku rasa cam tak kuat je time tu. Rasa cam nk jatuh walaupun de tali yang membantu. Sampai atas rasa semput jap. Tapi bila dah abis buat tu rasa seronok sangat. Macam tak puas pula.


Cam biasa amik gambar dulu sblm memulakan perjuangan

Abis je kedua2 games, terus balik cabin bersihkan diri sebelum nk berangkat pulang. Sebelum balik tu cam biasalah de sesi ucapan + sesi bergambar + sesi rebut hamper. Sesi rebut hamper tu group aku jelah. Hehehe....

Lepas nie tak dapat nk jumpe diorang lagi. Masing2 sibuk dgn urusan masing2. Kerja... belajar. Ke ada yg nk kahwin dah. Kalau nk jumpe pun mgkin time konvo nanti. Itu pun kalaulah dapat jumpe. Memang hasta la vista - see you later.

Bergambar kenangan with our lecturers


BBHR di hati~


[p/s: terima kasih pada rakan2 yg upload gmbr utk aku tagged... huhu...]

1 comment:

farah umaina said...

love the tag line.."kami xhot tp kami brilliant..h0h0h0lia0!!"