Sunday, February 28, 2010

Welcome Back

Berjalan memang seronok. Tapi kalo berjalan time2 keje banyak, time2 dekat test memang menyesakkan. Khamis malam lepas je balik Seremban malam tu terus gi Jusco dengan ibu dan boy. Tengah malam sket wat asignment. Then, esoknya ari Jumaat satu hari aku menghabiskan masa dok bercinta dengan laptop nie. Wat asignment Issues, Law dan Compensation. Pastu sambung pagi Sabtu pula.

Petang Sabtu keluar temankan Angah pergi Seremban. Pas Maghrib ayah ajak balik Kluang sbb de kenduri kahwin. Mula2 igt xnk pegi sbb keje banyak. Then ayah kata, "nanti malam kang ko boleh abiskan keje kat umah usu ko." Owh, gitu ea.. Nampak gayanya memang aku kena pergilah. Dan rasa2 nya baru je aritu balik Kluang.

Sampai umah usu dalam kul 11 lebih. Kat sana mak uda dgn ijah dh tunggu kedatangan kami. Elok je mereka balik rumah, aku terus mandi dan buka kembali laptop ku ini smbil menyambung membuat asignment yg entah bile2 nk settle. Dalam kul 4 pagi baru tido. Kul 7 esoknya bangun dan terus siap2 nk pergi sarapan kat Kassim Lontong.

Actually malam tadi, kitorang de cakap2 pasal kedai makan yg sedap kat daerah Kluang nie. Antaranya tempat favourite aku utk breakfast dh tentulah Kluang Railway. Tapi bile mak uda dan usu bercerita ttg Kassim lontong yg sentiasa ramai orang, so ayah pun teringinlah nk try. Tp sayangnya kami lewat sampai. Kul 8:30 datang, lontong dh abis.

Abis je sarapan terus ke rumah usu balik. Sampai sana paklong dgn maklong dh sampai. Then, tengahari terus konvoi 5 biji kete. Kami, usu n family, paklong + maklong, mak uda n family dan atuk itam dari Singapore.

















Sambil menunggu lagi 2 biji kereta










Menghabiskan masa menunggu



















Bergambar kenangan


















Baek punye posing.......



















Bersama atuk itam


Dekat kul 3 petang baru kami gerak menuju ke destinasi masing2. Kami terus ke Melaka. Bila dh sampai Melaka je bermulalah episod yg paling aku tak suka. Kejar masa nk siapkan asignment, dengan test yg melambak2, class gantinya, presentation lagi dan macam2 lah yg perlu dihabiskan demi utk sekeping ijazah.

4 comments:

ms insiyur said...

relax~~~.wat slow2..
[sedey,;( xltk gamba kami pun](^_^)

aIDA sULAIMAN said...

thanks for your support. opps!! pasal gmbar tu tak perasan lak. okey, aidah nk masukkan (^_^)

xy~han said...

wah sonoknye berjalan2..jelesnye i!

kakngah ni..asyek nk enterframe jek.gmbr ko dh byk sgt kat entry laen. ;p

aIDA sULAIMAN said...

rugila kalo dh snap gmbr byk2 tp tak post kat blog. kak an, kalo bz memanjang igt senang ke nk dpt DL. ape2 pun doa2 kanlah ea:)