Sunday, February 7, 2010

Jalan-jalan makan angin

Jumaat lepas Jusco Bandaraya Melaka dah dibuka selepas hampir 2 bulan ditutup. Elok je pas abis test Law petang Jumaat tu, aku, Kyra dan Abong pergilah melawat ke JJ malam tu. Saje je nk tengok ape yg best sangat kat sana tu. Kalo nk pergi weekend dah tentu ramai orang so pergilah ari Jumaat. Tu pun ramai orang gak. Jem pun leh tahanlah. Tapi rasanya sama kot dengan JJ yang lain cuma yang paling aku suka kat JJ sini die ada garden kat tingkat atas. Sapa2 yang rasa sejuk atau rasa nk merokok bolehlah ke taman sana tu. Wah, sungguh mendamaikan.

Dalam kul 10, pergi makan asam pedas kat Kota Laksamana. Kira popular gaklah tempat nie. Aku nie tak berapa nak minat makan asam pedas sbb dah bosan. Tapi dah pergi Kota Laksamana tu rugilah kot kalo tak rasa main dishes die. So aku pun pesanlah asama pedas ketetel. Yang bestnya kat sini die kira package. Minta asam pedas datang sekali dengan set nasi putih, sayur lemak, telur masin dengan sambal belacan. Harganya pun kira okeylah, dalam RM6++.

Pastu terus gerak pegi Dataran Pahlawan tengok midnite movie cite Tooth Fairy. Abis wayang saje jerk jalan2 makan angin kat belakang kapal lanun tu. Entah ape ntah tempatnya aku pun tak tau. Si abonglah yang bawa ke situ. Pergi sana just jalan2 amik gambar, dengar orang karaoke. Sebelum balik singgah minum kat McDonalds.

Pagi Sabtu rasa malas jerk nk pergi class BEL. Tapi memandangkan Dr. Sujatha yang agak garang orangnya, ku gagahkanlah jua diriku ini. Balik dari class, zzzzzzzzz........... Malam dak Niniey ajak kuar. Mula2 rancang nak pergi TESCO. Bile pk-kan jalan jem kat sana sbb JJ tu, terus ubah fikiran. So kami pergilah ke Pantai Puteri. Aku amat suka view kat sana. Tempat makan die betul2 tepi laut dan berpantaikan pasir. Dan paling aku suka sebab die guna pinggan kampung, ala pinggan yang ada bunga2 tu. Bestnye.........

Pastu tetibe je Niniey ajak tido umah dier. Oleh kerana aku pun dah bertaun tak pergi umah die, so aku pun setuju je la. Singgah 7E jap beli berus gigi dengan pencuci muka Almaklumlah benda tak dirancang. Baju pun aku pinjam jerk baju Niniey. Pagi tadi, lepas sarapan kitorang pegi Jusco Ayer Keroh. Saja jalan2 dan singgah makan kat Johnny's. Dekat pukul 4 petang barulah aku balik ke Apartment Kenanga nie.













Actually ikut perancangan, Jumaat malam aku nk ikut balik kampung, balik Kluang. Sebelum kuar dengan Kyra aritu ayah de tipun tanya nk ikut tak. Kalo aku takde class ganti BEL tu dah tentu aku akan ikut. Tapi nk wat camne kan, pelajaran itu lebih penting. Iye ke??? Ke Dr. Sujatha tu lebih penting??...

Tapi tak pelah, next week dapat gak balik Kluang. Tunggu, de beberapa hari jerk... Kepada kakak angah, jangan lupa singgah di Melaka ambil Aidah dulu yea... Jangan tinggalkan daku keseorangan di sini. Tapi kalo boleh datanglah lepas Zohor ye, sbb Aidah abis class kul 12:30... Ape2 kite roger nanti.....

2 comments:

xy~han said...

tu laa..jeles jek dgr kakngah cite g jenjalan tuh.nx week klu smpai sana mesti xleh jenjalan dah..bz kan..

Emiko said...

ishk...ape plak jalan2 makan angin....jalan2 makan steamboat..makan ketam.. makan sotong taw....bile pulak kite makan angin???