Tuesday, September 1, 2009

Business Class Konon...

Smalam balik Melaka naik bas transnasional. Angah belikan tiket kul 3:30 dari Seremban. Slalunye harga tiket RM6.9 je tapi sbb cuti merdeka agaknya tiket jadi RM15, business class punye tiket. Giler mahal!!! Tak berbaloi lak rasanya harga tiket tu. Tapi nk wat cane, tiket tu je yg ade. Then gi terminal 2 ayah yg anta dengan boy. Kul 3 dah kuar rumah. Rasa cam dah lambat jerk. So masuklah highway.

Sekali masuk, panjang giler kereta beratur. Jam teruk skali. Nak patah balik dh tak boleh, highway kan. Almaklumlah org ramai nk balik KL, cuti sekolah pun dh abis. Tapi nasib baik sempat sampai T2. Tapi sebelum tu de lg halangannye. Ayah langgar lampu merah. Dan tetibe je de polis trafik kat blakang soh benti. Benti je tepi jalan, polis tu tengok ayah. Then kawan dier lg sorang dtang. Nasib baik tak kena saman. Hehe....

Patutnya bas dtg kul 3:30 tp janji melayu kan... kul 3:50 baru sampai. Konon kata business class tp xmacam business class pun. Ekonomi class yg aku naik slalu tu lgi canggih. Single seat lagi. Tapi xpela nk wat camne. Cume yg aku xpuas ati, kitorang byr sampai RM15 tp service xbagus. Dahla lambat pastu tempat duduk tak cukup lak. Nasib baik aku naik cepat. Sian dak laki nie, die kena duduk kat tangga belakang bas. Siannyer... Yg lagi sorang lak dier turun. Agaknya sbb sakit hati kot. Entahlah.....

Ade ke patut beli tiket mahal-mahal, takde tempat duduk. Agaknya kalo perjalanan tu jauh camne lah kan. Tak patut betullah! Business class konon.............

2 comments:

xy~han said...

eiii bkn beli tiket patut ade tmpt duduk ke?hingat sks ke ape?sks boleh la..sape cpt dia dpt..
teruknyee!leh wat aduan nih.tau nk cekik darah org jek!

ms insiyur said...

ek..ciannye.
amacm broadband br?ok x?
syok la ek,leh on9 24hr.