Saturday, September 5, 2009

Weekend Activity - Part 1

Bosannye minggu nie tak dapat balik umah. Next week pun xleh balik gak, de class ganti. So nk tak nk kene tgu raya la.. Walaupun skrg dh de broadband tp kdg2 bosan gak. Balik umah best sket tak.. terapi minda..

Arini buka pose makan kat umah. Masak ayam masak kicap, sup sayur campur, ulam timun dgn sambal belacan dengan ikan masin. Smalam Ziela masak nasi lemak. Petang tu kitorang shopping barang dapur. Kat mane lg kalo bukan tesco.

Then malam sahur kat luar. Aku ikut Kyra jmpe member dier. Dalam kul 10:30 kitorang keluar. Nasib baik de member lg sorang yg aku kenal. So taklah segan sgt. Kitorang gi Jonker Walk. Gi sana terjumpa lak Aisya dgn kawan dier. Tak taulah bf dier ke atau tak. Jalan2 kat Jonker Walk ayah lak tipon. Ayah tanya pasal broadband. Aku ckp la aku tak on9 skrg sbb keluar jalan2.

Then, ayah call sekali lagi. Tapi kali nie bukan call yg biasa2 tp wat 3G lak. Aiyo... ayah kalo aku ckp aku kluar mst nk 3G. Then aku pun cam biasa la, angkat kejap pastu matikan. Iyalah... takkan nk 3G kat tengah2 orang ramai tu. Seganlah aku. Kalo aku bawa handsfree tak pe gak. Sorilah ayah... ala ayah pun tau gak yg aku nie tak ske di 3G di tengah2 tempat awam. Aku rasa bukan aku je, kalo along atau angah pun gitu juga tak.

Dah jalan2 kat Jonker Walk terus gi sahur. Ntah kat mane tempat tu pun aku tak pasti. Kitorang makan sate dengan yong tau fu. Memang sedap la makan kat situ. Dok kat kedai tu lama gaklah. Lepak2 borak2.... Dekat kul 3:30 baru kitorang sampai rumah. Nasib baik esok class start kul 2:30 jadi taklah ngantuk sgt.

1 comment:

xy~han said...

hahaa rasanya ayah je kot yg suka wat 3G tgh2 org ramai tuh..sogan den ;p
whoaaa advance btol!dh tgk final destination 4..mesti best giler!hemm nmpk gaya along ni kena tgk cd je lah....