Monday, October 12, 2009

Program Pembangunan dan Kepimpinan Pelajar

Ari Sabtu aritu de Program Pembangunan dan Kepimpinan Pelajar (PPKP) modul 3. Modul nie actually wajib diambil oleh sume student UiTM. Kalo sape2 xamik modul nie, next sem diorang kene amik sekali lagi. Kalo x, takleh grade.... Sampai camtu sekali kan.

PPKP nie macam LDK gak. Dok dalam kumpulan dan wat aktiviti. Actually program nie ikut modul. Modul 1 dulu aku dh amik masa sem 2. Modul 1 tentang keagamaan dan kenegaraan. Macam kena nyanyi lagu berkisar tentang kenegaraan, kuiz, games.. banyak lagi lah. Modul 2 tentang pembangunan insan. Masa time nie boring sket sbb dapat fasilitator yg bosan....

Then, Sabtu aritu modul 3 tentang kebudayaan Malaysia. Kitorang gabung dengan dak Finance.. okeylah, not bad compare modul 2 last sem. Aku kumpulan 1, so utk kebudayaan Malaysia kitorang wat tentang dikir barat. Ya Rabbi..... memang teruk giler... tp tak pelah, sbb sume kumpulan pun sebenarnya kene gelak dengan yg len2.... kump 2 wat ttg boria, kump 3 wat lakonan semula iklan petronas tentang seorang anak yg layan ayah dier macam kucing tu, then anak die wat kat dier smula... pastu kump 4 wat lakonan medley ttg usahawan hai-o, citer do re mi yg kipas lipas tu, budi bhasa dlm train dll....

video

Kumpulan 1: Dikir barat (aku yang berbaju hijau...)

No comments: