Thursday, July 2, 2009

A209 Ester Block-Apartment Seri Kenanga

Yesterday, I went to my new rent house located in Malacca Town. I go there with Boy and arrived at 11:30 a.m. Kyra and his brother come first around eleven. Bila sampai sana je, Kyra dengan Madam Chua (the owner of the house) dah go through the agreement. Oh my God! There is a lot of agreement from A until Z plus number 1 until 15++. Agak lama jugalah auntie tu terangkan pasal syarat2 nk masuk rumah dier. Biasalah syarat2 tuan rumah - the house must be kept clean, take care of their properties likes curtain, kitchen cabinet, iron board, fridge, washing machine and what ever things that she provided. Okeylah tu!

Then after we signed the agreement, kami pun teruslah angkut masuk barang. Nasib baik tak payah nak cuci rumah tu sbb auntie tu dah buatkan. Daripada pasang ampaian, renovate dapur dier, sapu lantai, mop lantai dan siap pasangkan rak kasut lagi tu! Hehe... baguslah begitu. I really love this house. It was beautiful and so windy. Tapi yg xbestnya rumah aku tak menghadap swimming pool. Tapi bile difikirkan bagus gak. Pool tu dahlah berada ditengah2 blok aku dengan blok lg satu. So kalu nk bersidai kat balcony slalu xbest la sebab orang leh nampak. Eloklah tu rumah aku ngadap tasik yang menghijau itu.

My house have 3 rooms with 2 bathrooms. I choose the master bedroom shared with Kyra. Kalau nk pilih master bedroom kenalah bayar lebih sket. Kami kena bayar lebih RM10 drp yg len. It's okey coz the room is quite big and have a toilet. Itu yang aku nak sebenarnya. Huhu.... Around 2:30 Kyra and his brother going back home. Aku tak habis ngemas lagi memandangkan banyak barang yg perlu aku kemas. Iyalah semua barang2 aku dh angkut ke sana so on this Sunday, melenggang je la aku balik. Kyra dier bawa separuh je. So around 4 p.m. we going back home.

1 comment:

xy~han said...

ooo dh ade umah chanteqq yerr!
xpe2...nnt bile2 i nk dtg tgk ek!